PepsiCo: 50% recikliranog PET-a u ambalaži do 2030.

PepsiCo je juče najavio da će do 2030. godine polovina plastičnog materijala koji se koristi u njihovj ambalaži širom EU činiti reciklirani materijal (rPET). To znači da će ova kompanija utrostručiti sadržinu rPET materijala u ambalaži svojih napitaka u iznosu od oko 50.000 tona rPET-a.

Silviu Popovici, predsednik PepsiCo Europe Sub-Saharan Africa, komentarisao je ovu odluku: "U PepsiCo-u, mi shvatamo našu odgovornost za zaštitu životne sredine veoma ozbiljno i čvrsto posvećeni pronalaženju održivih načina za stvaranje naših proizvoda. Mi smo bili u misiji u Evropskoj uniji da unapredimo kulturu koja podstiče i podržava prikupljanje i reciklažu ambalaže. Danas mi je veoma drago što objavljujem da ćemo sada ići mnogo dalje u korišćenju reciklirane plastike u našoj ambalaži, jer radimo na ispunjavanju i prevazilaženju ovog novog cilja u narednim godinama."

U proizvodima kompanije PepsiCo uživaju potrošači više od milijardu puta dnevno u više od 200 zemalja i teritorija širom sveta. U 2017. godini PepsiCo je imao više od 63 milijarde dolara neto prihoda, podstaknut komplementarnim portfoliom hrane i pića koji uključuje veliki broj brendova. PepsiCo Zapadni Balkan je na tržištu Srbije prisutan od 2008. godine.

Izvor: http://www.pepsico.com/live/pressrelease/pepsico-to-more-than-triple-recycled-content-in-its-plastic-bottles-to-50-p-in-the-european-union-by-2030?sf196839220=1