Nova oprema za sortiranje otpada iz kompanije TOMRA

Kompanija TOMRA Sorting Recycling je predstavila novu generaciju X-TRACT mašina sa inovativnom Dual Processing tehnologijom za poboljšanje tačnosti prepoznavanja materijala i sortiranja otpada. X-TRACT sistem je jedan od vodećih norveških proizvođača opreme za reciklažu je i najpoznatiji po sistemu odvajanja aluminijuma i mešovite mešovite frakcije teških metala, ali je sada dostupan u pet različitih aplikativnih paketa: E-otpad, organski, drvo, aluminijum i High Power Pack.

"Sa tehnologijom rentgenskog prenosa za procenu materijala prema njihovoj gustini, X-TRACT je već pokazao izuzetne performanse sortiranja", rekao je Valerio Sama, potpredsjednik i šef za recikliranje proizvoda u Tomri. "Dual Processing Technology ima dodtnu preciznost za prepoznavanje i sortiranje materijala."

X-TRACT koristi tehnologiju rentgenskog prenosa (XRT) za sortiranje materijala prema razlikama u njihovoj gustini. Širokopojasno zračenje prodire u materijal kako bi se obezbedila spektralna informacija o apsorpciji koja se onda meri pomoću visoko osetljive rentgenske kamere za identifikaciju atomske gustine materijala, bez obzira na njenu debljinu.

 

Prema informaciama iz Tomre, Dual Processing Technology omogućava X-TRACT-u da razlikuje predmete koji se preklapaju na liniji sortiranja, što je naročito korisna prednost kada linije imaju veći protok. Kompanija Tomra je dodala da je uvođenje kanala višestrukih gustina takođe korisno unapređenje. Prethodni X-TRACT modeli su sortirali materijal prema dve klase, odvajajući ga u frakcije visoke gustine i niske gustine. Novi X-TRACT poseduje kanale višestrukih gustina, što omogućava veći broj klasa za odvajanje materijala prema gustini, sa maksimalnom preciznošću.

Izvor: www.waste-management-world.com